Direktlänk till inlägg 23 mars 2008

Jag drömmer om att bli lika duktig och snabb som Paula...

Av Lycka, en servicehund - 23 mars 2008 21:14


Vet ni vad, igår glömde jag att blogga! Jag får väl skylla på att det var påskafton.


Igår var vi ute ett par timmar på dagen. Vi lekte och så tränade vi inkallning. När jag tränar inkallning och får dummyn som belöning så kommer jag som ett skott! Det spelar ingen roll om det finns andra hundar i närheten, dummyn är det bästa som finns!


När jag skulle träna på att hämta tjänstetäcket så gjorde jag som jag gjorde förut: tog täcket från spiken, men släppte den på golvet istället för att lägga den i mattes famn. Då avbröt matte genast momentet.


Istället fick jag träna utgångsställning, tända lampan, stänga dörrar m.m
I träningen med att tända lampan och stänga dörrar, så har jag nu fått börja att utöka avståndet. I början stod jag helt nära lampknappen och dörren, men nu ger matte kommandot när jag står ungefär en meter ifrån.


Paula och Ruben fick också träna olika moment, t.ex utgångsställning, hålla apporten och kryp.


Idag var vi ute promenerade i solen. Vi träffade ett trevligt par som ville hälsa på mig och jag blev så glad så jag hoppade på dem! Jag som har slutat med sådana dumheter! Ja, ja, de var hundvana så det gjorde inget.


På kvällen fick jag prova igen med att hämta mitt tjänstetäcke. Igår gick det som sagt inte så bra, men idag gick det galant! Jag gjorde det jag skulle två gånger på raken.


Utgångsställningen går också mycket bra nu. Matte bytte position hela tiden och varje gång hon sa "fot" så satte jag mig i perfekt utgångsställning.
Jag får också träna mycket på att växla mellan "ligg" och "sitt". Mitt läggande går ganska sakta, helst så ska jag kasta mig ner, men det kommer nog med tiden och mycket träning.


Paula fick träna "kryp" och nu kryper hon en ganska lång bit innan hon får belöningen. Hon fick också träna på att växla mellan "ligg" och "sitt". Hon däremot kastar sig i läggande och sedan studsar hon upp i sittande!


Ruben fick fortsätta sin träning med att krypa, men han vill fortfarande gärna lyfta upp rumpan. Fast det tog ju lång tid innan Paula lärde sig krypa korrekt så Ruben klarar nog också det så småningom. Han blir också lite för ivrig (typiskt klickertränade hundar!) och då åker rumpan upp!


Sedan gömde matte KYCKLINGBITAR i lägenheten som vi fick söka och det var uppskattat!


GLAD PÅSK! önskar

LYCKA

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards