Direktlänk till inlägg 24 juni 2008

Åter på boendet - och mycket mer...

Av Lycka, en servicehund - 24 juni 2008 06:26


Igår var det då dags igen för att besöka boendet. Nu var det tredje gången och jag blev överlycklig när jag såg "deltagaren" som stod utanför och väntade på mig! Nu känner jag ju igen henne och vet att vi ska göra roliga saker tillsammans!


Vi började med att gå ut på skolgården för att träna "budförare" (jag springer med ett föremål, igår var det en hoprullad tidning, mellan två personer). När vi precis hade ställt oss på skolgården så öppnade sig himlen och regnet vräkte ner! Vi rusade in istället och satte oss i allrummet för att vänta tills regnet skulle avta. Under tiden satt matte och deltagaren och pratade om allt möjligt och jag gick omkring och luktade lite och blev kliad lite då och då.


Så fort regnet hade upphört så gick vi ut igen och började med att träna "budförare". Jag var jätteduktig och sprang mellan matte och "deltagaren", fram och tillbaka för glatta livet! Det enda som jag hade lite problem med var att jag ville släppa tidningen innan jag var riktigt framme. Vi tränade det några gånger och det gick bättre på slutet.


Efter det tränade vi "sök". "Deltagaren" höll i mig i halsbandet medan mattes assistent gick ut och la dummyn i gräset. Sedan fick jag kommandot "sök" och sprang och letade dummyn, jag hittade den direkt och sprang tillbaka med den. 


Jag fick göra såhär några gånger och sedan gömdes dummyn när jag var vänd åt andra hållet, så att jag inte skulle se vart den låg någonstans.
Det var lite svårare eftersom det var helt vindstilla och jag inte fick vittring. Matte fick mana på mig någon gång, men jag letade ivrigt hela tiden och till slut hittade jag den! Det här fick jag också göra några gånger.
Sedan tränade vi linförighet, men det gick sådär, jag var lite okoncentrerad och ville lukta på marken istället. Vi avslutade med att gå en kort promenad och sedan gick vi in en liten stund eftersom det var kallt ute.


Nästa måndag hoppas vi på bättre väder så att "människorna" slipper frysa, jag däremot bryr mig inte eftersom jag tycker om alla slags väder!


Idag har det regnat hela dagen så vi har inte varit ute så mycket, Paula och Ruben AVSKYR regn! Matte passade på att byta blomjord till blommorna och vi låg lugnt och väntade.


Jag var lite trött efter igår så matte fick sitta ifred idag utan att jag höll på och försöka få henne att hitta på något roligt!


På eftermiddagen fick vi träna, äntligen, vi tränade inte alls igår. Jag och Paula fick vänta och Ruben fick börja. Först skulle han få träna "hopp" genom rockringen, men han har fått för sig att den är läskig! Matte lät honom backa i träningen och idag behövde han bara sträcka sig med huvudet och ena frambenet genom ringen. Nästa gång ska han få gå igenom den helt.


Sedan fortsatte han sin träning med "runt". Han har bara gjort det några gånger förut så han fattade inte först vad han skulle göra, men efter några repetitioner så gick det bra.


Efter det så tränade han "framåt" och det tycker han är sååå roligt! Han fick också putta boll och hålla apporten. Idag höll han den riktigt länge och han tycker det är kul och sträcker sig efter den hela tiden.


Till slut fick han träna "ställande under gång", men det är lite svårt inomhus när det är så lite utrymme. Han är i alla fall duktig på det och står blickstilla.

Efter Ruben så var det Paulas tur. Hon fick börja med att göra volt och sedan fick hon träna "hopp" igenom rockringen. Hon kom själv på en ny övning: att först göra volt och sen direkt hoppa genom ringen, utan något kommando!


Sedan fick hon städa bort några leksaker från golvet och nu gör hon det verkligen jättebra. Det enda är att hon blir lite ivrig och då hoppar hon själv i bädden där leksakerna ska vara...


Efter det fick hon också träna på "runt" och "framåt". Idag hade hon en väldig fart eftersom det inte blev någon träning igår. Hon fick avsluta med att putta boll.


Och sedan var det äntligen min tur (oftast är det jag som får börja). Idag "körde vi igenom" de flesta av servicehundsmomenten.


Först "tappade" matte en penna i golvet och jag for såklart som ett skott och hämtade den och la den i mattes famn! Matte behöver inte be mig plocka upp någonting från golvet när hon tappar det, jag springer automatiskt och hämtar föremålet.


Efter det hämtade jag posten, men det är ju något som jag gör så gott som varje dag så det är inga som helst problem. Här behöver matte inte heller be mig hämta posten utan det är något som jag bara gör när den kommer.
Sedan skulle jag hämta tjänstetäcket, men fick hjärnsläpp eftersom det stod två stora påsar ivägen. På andra försöket så lyckades jag i alla fall.
Efter det bad matte mig att tända kökslampan, men det ville jag inte alls! Jag hoppade upp mot väggen en gång, men sedan gick jag därifrån. Det här måste vi träna på mer eftersom det inte är något som jag gör så ofta i vardagen. Så småningom är det ju dags för mig att testas och då vill matte att det ska fungera.


Sen fick jag stänga skåpdörrar i köket och hallen och det har jag inga som helst problem med. Senast idag så behövde matte mig när en dörr skulle stängas och det gjorde jag såklart, med bara massor av beröm som belöning! Jag gör verkligen mina arbetsuppgifter med enorm glädje och matte tycker att det är fantastiskt att se!


Till slut fick jag träna på att föra olika föremål, i olika material, till matte. Assistenten började med att ge mig en tidning, sedan en bok och till sist en gaffel och jag bär alla föremål helt utan problem och springer till matte och lägger dem i hennes famn.


Vi fick avsluta med att träna på "varsågod". I den här övningen så ska vi ju ta ögonkontakt med matte innan vi får kommandot, men idag tittade jag upp i taket av någon anledning! Jaja, som sagt, ibland (eller egentigen, ganska ofta) så undrar matte vad jag egentligen sysslar med!!!


Nu hoppas matte att det snart blir bättre väder så att hon kan gå ut och lägga viltspår åt mig.


LYCKA

 
 
Sigge

Sigge

25 juni 2008 20:48

Hittade hit på nåt sätt och passar på att lämna ett tassavtryck.
Vilken duktig hund du är som kan så mycket.
Jag ägnar min tid åt att vara svamphund och en del annat. Men det finns i min blogg.

http://svamphunden

 
Ingen bild

lycka

26 juni 2008 13:38

Hej sigge
Det verkar kul att vara svamphund, men jag har så mycket annat för mig, annars hade det varit kul att prova på. För några år sedan hade matte tänkt på att lära någon av hundarna att leta svamp. Jag ska be matte gå in och läsa i din blogg någon dag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards