Direktlänk till inlägg 26 juli 2008

Nu kan jag dyka också, å så är det snart sluttest till servicehund

Av Lycka, en servicehund - 26 juli 2008 09:33


I onsdags var det äntligen lite bättre väder! Inte kanske så jättevarmt, fast det är ju tur för oss hundar! Matte däremot, hon gillar när det är riktigt soligt och hett...


På dagen tog vi en ordentlig promenad och efter gångbanor så vi kunde springa lösa. Jag letade överallt efter diken med vatten så jag kunde få bada, men det fanns inte, typiskt!


Fast på eftermiddagen så gick vi iväg till bäcken så att jag fick simma. Bäcken är lite ström på vissa ställen så det blir bra motstånd för mig. Jag går bara upp ett par gånger för att skaka av mig och sen är jag i igen!


Paula och Ruben tycker det är tråkigt när jag simmar. De sitter bara och väntar på att jag ska bli färdig! Men när vi skulle gå hem så gick vi en annan väg, som är mycket längre, så att de också skulle få känna sig nöjda.


Igår, torsdag, så fick jag jobba hela dagen, när vi följde med matte. Hon skulle än hit och än dit! När vi blir bundna så ligger vi helt lugnt och väntar när matte kommer tillbaka, t.om Paula som förut alltid satt och skällde har nästan helt slutat med det.


På eftermiddagen så gick vi igen till bäcken så att jag fick simma! Matte släppte lös mig en bit därifrån eftersom jag börjar dra så hemskt i kopplet när jag vet vart vi är på väg! När matte kom fram så var jag redan i vattnet och simmade.


Det var också första gången som jag dök, HELA jag (även huvudet), under vattnet! Jag såg något på botten som jag ville få tag i, men tyvärr så var det inget intressant. I början när jag började att simma, (första gången var i sjön i stugan, förra sommaren), så klev jag i försiktigt och nu kastar jag mig ut i vattnet!


Idag, fredag, så tränade vi sök utomhus och även "fritt följ", inkallning (med svår störning) och "hopp". Vi alla tre var jätteduktiga!

Efter lunch promenerade vi med matte för att handla och sedan hade hon tvättstuga.


På kvällen var vi ute i solen. Matte satt och solade och vi strosade omkring i närheten. Vi fick också söka godis i gräset. Ruben tyckte att det var alldeles för varmt så han låg i skuggan och filosoferade, som alltid. Matte brukar kalla honom just "Filosofen"!


De här dagarna har vi inte tränat något inomhus. Vi är ute i stället, så mycket som möjligt nu under sommaren och när vi kommer in så är vi trötta. Fast vi får ju träning utomhus ialla fall. Mattes planer på att tävla med mig i LK1 nu till hösten är uppskjutna. Jag tränar på momenten, men matte planerar att tävla med mig nästa år istället. Först vill hon att jag ska bli färdig Servicehund och sedan kan vi koncentrera oss på LK1.


Just nu vill matte också passa på att träna spår med mig, innan snön kommer. Hon har ju blivit helt "GALEN" i olika spår- och sök övningar. Hon tycker att det är så vansinnigt roligt, t.om roligare än lydnadsträning!
Sen får jag ju ändå träna olika LK1 moment på måndagar när vi är på boendet.


Snart är det ju dags för mitt sluttest till Servicehund och även fast matte tror att det kommer att gå bra så börjar hon bli lite nervös!


LYCKA

 
 
Ingen bild

Leo

27 juli 2008 23:43

Jag är helt övertygad om att du klarar Servicehundstestet; så som du tränar! Och du har ju en matte som är Instruktör..!

 
Ingen bild

Lycka

30 juli 2008 19:36

Ja jag kommer säkert att klara testet, men matte är ändå nervös!
Det blir skönt för matte när det är över!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards