Direktlänk till inlägg 27 september 2008

Ja dum är jag INTE....

Av Lycka, en servicehund - 27 september 2008 20:47


Idag så har inte vädret varit det roligaste! Ja, inte enligt mig, alltså! Jag gillar alla sorts väder! Men matte tyckte nog att det blåste lite väl mycket!
Så matte passade på att "snygga till" oss lite; klippa hår mellan trampdynorna m.m


Efter lunch blåste det inte lika mycket, så matte bestämde att vi skulle ta en promenad. När vi var på väg ut så hade matte öppnat dörren, men hon var kvar i lägenheten. Då hör hon plötsligt ett bekant ljud; jag har gått ut i förväg och tryckt på hissknappen, inte illa va?!?


På eftermiddagen när matte lagade middag, hon stekte kött, så vart jag så väldigt sugen! Fast då kom jag på hur jag ska göra för att få en smakbit: jag går och gör några av mina arbetsuppgifter! Idag gick jag och satte på cd-spelaren, gick sedan tillbaka till köket och hämtade min "lön" = en liten köttbit... Ja, dum är jag inte!


På kvällen, efter mat och rastning så fick vi träna. Jag började med att hålla tidningen. Jag håller den tills matte klickar, fast matte petar på den och viftar med godis framför nosen.


Sedan tränade jag på den lösa lampknappen. Nu har jag slutat trycka med nosen och använder bara tassen.


Ruben började också med att hålla tidningen. Idag höll han den i någon sekund. Efter det tryckte han också på den lösa lampknappen. Han och Paula kommer ju så klart aldrig att nå upp till den "riktiga" lampknappen, men det är iallafall en aktivering.


Paula höll också tidningen. Hon har fått för sig att hon ska bära iväg med den, hon vill av någon anledning att den ska ligga på vardagsrumsmattan!
Hon ska få träna på att BARA hålla i den, INTE bära iväg med den.
Efter det tryckte hon också på lampknappen. Till sist fick hon hoppa genom rockringen.


Sedan fick vi alla tre tillsammans krypa, träna "varsågod" och söka. Paula tyckte att det blev lite trångt när vi skulle krypa, hon låg mellan mig och Ruben, så hon försökte putta bort Ruben med tassen!


Nu märker matte att jag verkligen är mig själv igen; när vi hade tränat färdigt och matte hade satt sig vid datorn så ville jag fortsätta att träna. Så jag började dra i kylskåpsdörren, igen och igen och igen och igen... Såklart så fick jag ju belöning varje gång så jag höll på ett bra tag!


LYCKA

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards