Direktlänk till inlägg 23 februari 2009

Nu är matte less snön...

Av Lycka, en servicehund - 23 februari 2009 20:40


Igår blåste det inte så jättemycket, så vi gick ut på en långpromenad. Det var ganska svårt för matte att ta sig fram med rullstolen eftersom det hade drivigt snö, men det gick hyfsat. Nu längtar matte verkligen tills snön försvinner! Både för att det går lättare att ta sig fram och för att vi då kan börja träna utomhus.


Jag fick också pröva att dra min nya skrinda. Jag tyckte att det var läskigt eftersom den är ganska stor, så matte ska låna en pulka av Pontus som jag kan öva med några gånger. Fast jag drog skrindan fram och tillbaka några gånger, iallafall!


På kvällen så tränade vi. Jag började med att göra några dubbelmarkeringar. Sedan tränade jag på att markera "rätt" burk och det går bra. Efter det så lyfte jag nycklarna från golvet några gånger, nästa steg blir att lyfta upp dem i mattes famn. Sedan tränade jag "jenka"; att hoppa upp med frambenen mot mattes rygg (ett freestylemoment). Till sist tränade jag på att komma i utgångsställning; matte byter postion hela tiden och jag kommer och sätter mig i utgångsställning när matte säger: "Fot".


Ruben är riktigt, riktigt söt när han är oklippt, men jobbigt för matte

att sköta


Ruben började med att markera burken. Sedan tränade han "backa". Nu fick han backa ganska långt innan klicket, men det gick utmärkt! Till sist tränade han "framåt".


Paula med sin valp – i Spanien innan hon flyttade till våran matte


Paula började också med att markera burken. Efter det så tränade hon på att lyfta nycklarna, men än så länge så lägger hon bara tänderna runt dem, utan att lyfta. Paula fick också träna utgångsställning. Hon tycker att det momentet är så himla roligt! Svansen går som en propeller.


Jag tänder lyset åt matte


Jag har också såklart hjälpt matte. Igår tände jag lampan åt henne och så plockade jag upp hennes vante, som föll ner på marken när vi var utomhus.
Idag gick vi till boendet, vi har ju bytt tillbaka till måndagar, men nu alltså på dagtid. Det är fortfarande lika kul, både för mig och matte att åka dit, även fast vi har varit där varenda vecka i snart 9 månader! Och min brukare har verkligen blivit mer och mer öppen (säger matte!). Idag gick vi efter en gångbana och det passerade flera hundar på vägen, jättebra träning, både för min och min brukare! Efter besöket så tog vi en promenad hem och då fick jag gå med matte och jobba.


Efter vila och mat så tränade vi en liten stund. Först fick vi söka godis. Efter det så tränade vi "varsågod". Det är också en favoritövning! Till sist tränade vi allihop på att lägga skräp i papperskorgen. Det var ett tag sen vi tränade det så vi har inte kommit längre än senast; jag lyfter upp skräpet mot papperskorgen. Paula och ruben lyfter bara upp skräpet från golvet.
Förhoppningsvis så ska vi så småningom kunna städa upp efter oss när vi har öppnat paket!


Imorgon är det dax för Brukshundklubben. Barnen och deras hundar ska få fortsätta träna aktiveringsövningar. Matte funderar också på att låta mig visa några av mina servicehundsuppgifter!


LYCKA

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards