Direktlänk till inlägg 26 juli 2009

Grattis Atlas – VILTSPÅRCHAMPION!

Av Lycka, en servicehund - 26 juli 2009 14:08


Först vill vi gratulera Atlas som idag har blivit Viltspårchampion! Han, moster och Björn har varit i södra Sverige på en lägervecka och där började Atlas med att klara anlagstestet! Sedan har han fått 1:a pris i alla tre öppenklasser och är alltså nu Champion, vid 15 månaders ålder! GRATTIS, GRATTIS!


Dom senaste dagarna har vi Paula och Ruben tränat mycket på "hålla fast". Olika föremål, i olika material, t.ex sked. Jag har tränat på att plocka upp fjärrkontrollen från golvet för att sedan lägga den i mattes famn. Jag har inga problem med att hålla den, men jag vill inte riktigt plocka upp den från golvet! Matte förstår inte varför; jag plockar ju upp det mesta! Nåja, det är bara att träna vidare!


Ruben har haft otrolig energi! Och har hållit på att apportera sitt kära tygben hela tiden! Matte säger: "Vart är benet?" och Ruben springer runt i lägenheten och letar, överallt!


 

Ruben har apporterat sitt tygben


Till slut hittar han den alltid och kommer med den, ibland lägger han den i bädden där alla leksaker ligger! Och Ruben tar aldrig fel leksak, ber matte honom att hämta tygbenet, så struntar han i alla andra leksaker som ligger på golvet. Samma sak om matte ber honom t.ex hämta "korven". Mattes förra hund, Aston, var ju också expert på att veta vad alla leksaker kallades!


Och jag jobbar såklart varje dag; plockar upp saker och lämnar i mattes famn. T.ex när Paula lämnar mössan i portuppgången eller utomhus så ber matte mig att plocka upp, och då gör jag det och lämnar i hennes famn! Många gånger behöver inte ens matte be mig; när jag ser t.ex mössan på golvet/marken så tar jag automatiskt upp den! Vi har också hjälpt matte att tömma tvättkorgen! Paula och Ruben drar lite i kläderna, men jag tömmer korgen ordentligt!


Paula är så rolig när vi ska gå ut; redan när matte börjar klä på sig så har hon all uppmärksamhet på henne. Och när vi kommer in i hissen då vill Paula träna positionsväxlingar! Så där sitter vi i hissen och matte får säga: "Sitt", "Ligg" och "Stå" och Paula får alltså ett träningspass och är överlycklig! Och när vi passerar övergångsställen så trycker jag på knappen, även om vi inte precis skulle gå över där!


Igår, lördag, så packade matte spårlina, sele, köttbullar + lite annat och så gick vi ut för att träna spår.


 

Nu är vi redo – packat för träning!


På ditvägen så hoppade vi upp på stenar. Paula fick också "buga" uppe på stenen! Assistenten gick spåret och lämnade tre föremål i spåret; vante, sked och frisbee. Sedan fick jag spåra och det är jag verkligen duktig på! Och jag markerade alla föremål och fick bollen som belöning, tjohoo!! Efter det fick jag göra två uppletanden och sedan gick vi vidare.


På kvällen så promenerade vi till bäcken så att jag skulle få simma. Det var jättevarmt ute, så det gick väldigt segt för Paula och Ruben att promenera. Jag som doppar mig i allt vatten jag ser, lider inte så jättemycket av värmen. Tänk om Paula och Ruben också hade fattat att dom blir svala om dom blöter sig!


Jag har grävt och är lite svart om tungan...


När jag hade simmat omkring i bäcken ca. en halvtimme, så fick jag göra två uppletanden. Det är en riktig utmaning i det höga, höga gräset, men otroligt roligt!


Medan jag höll på att simma och leta, så låg Ruben på marken och sov, han t.o.m snarkade högt!?!?!? Snacka om avslappnad kille!


Jag har också träffat en av grannhundarna som jag inte har träffat förut. Vi kom jättebra överens och började genast leka med varandra, både jaktlekar och dragkamp, kul! Hoppas att vi får leka fler gånger!


LYCKA

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Skapa flashcards