Direktlänk till inlägg 2 januari 2010

Nytt år och kallt ute!

Av Lycka, en servicehund - 2 januari 2010 19:40


Igår, fredag, så var det ännu en kall dag! Fast det brukar ju vara så här i Kiruna den här tiden på året...


Matte hade tvätt och lite annat att fixa på eftermiddagen så vi tog en långpromenad innan. Så klart så fick jag leka och dyka i snön! Nu när det är så kallt så kan vi inte stanna och träna, utan det gäller att röra sig hela tiden.
Matte är orolig att Ruben ska frysa, han har ju inte så tjock päls, men han struttar runt, glad i hågen!


Och än en gång så visade jag att jag hellre tränar, leker m.m med människor än umgås med andra hundar; en hund passerade oss på gångbanan, men jag struntade i den helt och hoppade i snön och fångade snöklimpar! Och det, trots att jag löper!


Efter tvätt och annat så tränade vi. Paula fortsatte träningen med att hoppa upp på pallen och trycka på lampknappen. Nu började hon krafsa med tassarna på knappen. Sedan fick hon städa undan leksaker och nu lägger hon leksakerna i bädden utan att själv hoppa i. Man kan alltså säga att hon nu KAN hela momentet.
Efter det så tränade hon Hålla och till sist så tränade hon på att göra positionsväxlingar på avstånd (något som går sådär...).


  

Så här trött är man efter träning...


Ruben började med att peka på rätt leksak; trossen, benet och bollen. Han är jätteduktig på det, det är bara när matte säger: "benet" som han blir lite förvirrad. Han har inte tränat in det så mycket, men när han tänker efter en stund så förstår han vilken leksak matte menar.


Efter det så tränade han också positionsväxlingar, dock inte på avstånd. Han är, liksom Paula, snabb att växla position. Förutom stå, sigg, och sitt så har matte också lagt till Volt, Buga och Backa.


Jag började med att "träna" på att tända/släcka lampan. Det är ju ett moment som jag kan, men eftersom jag såg att Paula höll på med lampknappen så ville jag också! Sedan tränade jag apportering med dummyn. Nu när jag löper så går det väldigt seeegt, men jag hämtade den i alla fall och la den i mattes famn! Till sist så fick jag träna på att apportera träapporten. Det gick jättebra! Och med den i munnen så sätter jag mig så klart i utgångsställning.


Idag, lördag, så har vi bara tagit det lugnt. Matte har bakat och före det så tränade vi en liten stund. Jag började med att apportera dummyn och det gick bra. När jag sedan skulle apportera träapporten så gick det inte lika bra... Jag gick sakta, sakta fram mot den, tog upp den i munnen, men satte mig inte i utgångsställning. En gång satte jag mig bakom matte och en gång la jag mig ned! Fast jag fick göra om det tills det blev rätt, så att vi skulle få avsluta på ett bra sätt.


Eftersom jag löper nu, så är jag lite virrig! Det är alltid vid löpningen så det blir lite si och så med min träning. Fast jag vill ändå vara med och det får jag ju så klart!


Ruben började med att stänga alla dörrar i hallen, några gånger. Efter det så fick han återigen peka på rätt leksak. Det var inte så lätt eftersom jag och Paula kom och lade oss i!


Paula fick tända/släcka lampan. Först satt hon som ett frågetecken på pallen så matte tog fram post-itlappen och då förstod Paula vad hon skulle göra. Efter att hon hade använt lappen vid två försök så klarade hon sedan att släcka lampan UTAN lappen. Och hon gjorde det också på kommando. Till sist fick vi alla tre hämta posten och sedan Ducka.


LYCKA

 
 
Ingen bild

Leo

2 januari 2010 21:11

Okyey...då tror jag inte vi får följa med på måndag..:(

 
Ingen bild

Lycka

5 januari 2010 18:45

Neeej, tyvärr! Vi får träffas någon annan gång!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards