Direktlänk till inlägg 7 januari 2010

Ruben är halt och åker rullstol

Av Lycka, en servicehund - 7 januari 2010 19:48


Igår, onsdag, så tog vi det väldigt lugnt! Både vi tre och matte tog en tupplur på dagen! Och det hör inte till vanligheterna, men skönt var det! På kvällen efter middagsmaten så tog vi en rejäl promenad. Man kan ju inte slöa hela dagen! Det var kring -20, men det var inga problem. Vi gick på i rask takt, så kylan kändes inte.


Idag, torsdag, så gick vi iväg till veterinären. Ruben åkte rullstol hela vägen, eftersom han var HALT i morse! Han var inte det igår, vid sista promenaden vid 22-tiden, så det måste ha blivit så under natten eller morgonen. Matte tror att han bara har sträckt sig, kanske under natten då han har hoppat upp och ner i sängen. Vid all hälta så säger veterinären att man ska vila i tio dagar och sedan se om det blir bättre, så det är det Ruben får göra nu! Men, hältan är inte så speciellt allvarlig, det är mest när han har legat en stund, så matte tror nog inte att det är någon fara. I alla fall, vi gick till veterinären idag för att få våra vaccinationer. Jag och Ruben skakade som asplöv när vi kom dit! Konstigt, ingen av oss har ju någonsin varit sjuka så att vi har behövt veterinärvård! Det enda vi har gjort hos vetten förut, det är just att vaccinera oss. Paula däremot, HON borde vara nervös! Hon har ju fått utstå många smärtsamma undersökningar och även operationer. Men, hon satt där, glad i hågen! Fast när vi väl fick sprutan, så gick det jättebra! Ingen av oss sa ett pip och så fort det var färdigt så slutade vi skaka.


Sen gick vi en lång tur när vi började gå hemåt och då kunde vi springa av oss ordentligt! Och jag höll förstås på att dyka i djupsnön! Matte förstår inte att jag aldrig tröttnar...


På kvällen så tränade vi någon timme, inomhus.


  

Paula tänder lampan


Paula började med ett nytt moment som hon lärde sig igår; Vinka. Och det kunde hon! Sedan fick hon; stegra, tända lampan, krypa, ducka. Till sist så fick hon träna apportering med sin lilla dummy. Det gick jättebra. Hon både hämtade den och kom tillbaka med den till matte.


Jag tränade också apportering med mina dummysar, krypa, stegra och ducka.
Sedan tränade jag Bocka och ett nytt moment; Sitta fint. Det innebär att hunden ska sitta på bakbenen med frambenen i luften. Matte har för sig att jag kan ha tränat det någongång förut, men det var i sådana fall väldigt längesedan!
Efter det så fick jag också börja träna; Vinka. Slutligen så tränade jag och Paula på att Städa bort leksakerna (att lägga dom i bädden). Paula kan ju detta sedan förut, så det var inga problem för henne. Jag har ju tränat det lite till och från och det har gått sådär... Idag gick det jättebra; Jag lade i två leksaker! Nu har jag nog börjat förstå vad det går ut på!


  

Jag gnager ben och Ruben, som är väldigt kär i mig just nu, ligger bredvid! 


Medan vi tränade så låg Ruben under rullstolen och tittade på (han är ännu påverkad av mitt löp). Han kom fram först på slutet och var med en liten stund. Han Puttade boll, Duckade och Öppnade boken. Vi avslutade träningspasset med att söka godis. Och jag och Ruben höll sedan på och busade hur länge som helst!

I morgon, fredag, så ska vi till boendet. Det ska bli roligt eftersom det var ett par veckor sedan vi var där!


LYCKA

 
 
Linda

Linda

7 januari 2010 21:02

Vad sött! :)
Non Stop ska också bli vaccinerad snart. Blir kanske nästa vecka. Han är riktigt vild av sig kanske beror på att han inte får springa lös varje dag när man bor i stan.

I onsdags på kvällspromenaden så losnade Non Stops halvstryp-halsband och han var på väg att springa över vägen nära Björkis. Jag ropade på honom och så stannade han upp och kom snabbt till mig. Tur att han inte sprang över vägen. Tänk om en bil skulle ha kommit.

Någon gång i februari så ska han igen till vetrinärn och bli röntgad. Det är dags att få se hur hans höftleder och armbågar ser ut.

Jag har svårt att lära in lydnadsklass 1 moment med honom. Han vill inte stanna så länge hos mig och träna om han också ser andra hundar och människor.

Han kanske måste få motionera först innan vi tränar?
Han är min första hund och vi båda har mycket att lära oss.

Det är bra att ni har startat i Kiruna Djurskyddet. :)
Vi får hoppas att många upptäcker det och inte sätter ut på annonser sina husdjur om de måste hitta ett nytt hem.
Kan man inte sätta ut i Kiruna Annonsbladet lite reklam för Djurskyddet så att andra ser det?

Non Stop har också haft hälta i sommras. Det brukar inte vara så länge kvar om man bara ger medicin som vetrinärn rekomenderar. :)

Ruben ser så söt ut när han är brevid Lycka. Du har fina hundar och smarta är alla tre. :)

http://www.teamnonstop.wordpress.se

 
Ingen bild

Helena, Paula, Ruben & Lycka

9 januari 2010 19:03

Tack Linda!
Vilken tur att Non Stop kom tillbaka till dig när du ropade!
När du tränar med honom så kan du ju försöka byta belöning, något som han tycker är bättre än någonting annat (t.ex. andra hundar). Han kanske har någon favoritleksak etc.?
Sen är han ju också i en "svår" ålder.
Om du vill ha hjälp med träningen så är det bara att du hör av dig!
Jag tror inte att du ska motionera honom innan ni tränar. När jag ska träna med mina hundar så "sparar" jag deras energi till träningen. Efteråt kan dom få springa lös och härja runt! Nu under vintern när vi inte tränar utomhus desto mer, så får Lycka hoppa och leka i snön och fånga snöklimpar. På så sätt så blir hon ju av med sin energi, men när vi ska träna så får hon snöklimpar, bollar m.m som belöning istället! Detta funkar jättebra för oss och alla tre hundarna är koncentrerade och tränar hellre än går t.ex till andra hundar.
Djurskyddet Kiruna kommer att göra lite reklam för sig så småningom!
Och till sist; Rubens hälta är ju borta nu, han hade nog säkert bara sträckt sig lite!

 
Linda

Linda

10 januari 2010 21:29

Ok. Jag ska tänka på det och ta med en favoleksak på promenaderna om vi möter på andra hundar. Uppfödaren har också sakt att jag inte ska motionera honom innan träningen. Men rasta honom får man väl göra innan man tränar? Ja, jag hör av mig om jag behöver hjälp med träningen. Nu så ska jag tänka på att träna med honom så att han inte vill gå till andra hundar. Men det blir en utmaning när han är i könsmognaden.

Jag ska imorrn på lunchrasten gå till Björkis och shoppa en klöjeväska och en dummis. Jag ska träna med honom att plocka upp. Han kan bära saker redan men när vi är ute så brukar han tugga på kvistar som är på backen. Det är en slags stress beteende. Jag tränar mycket på sitt och ligg med honom ute.

Jag får göra upp en träningsplanering och vad vi ska träna på varje dag. En sak i taget kan man träna på tills hunden kan det.

Det är bra att Ruben mår bättre nu. Den 21 feb så blir det inoff- hundutställning i Kiruna. Jag funderar på att vara med där. Non Stop kom senast på 10:e plats i Best in show finalen i vuxenklassen. Han var då 11,5 månader gammal.

http://www.teamnonstop.wordpress.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards